ΤΙ ΦΥΛΟ ΕΙΝΑΙ;

Το να ξεχωρίσεις το φύλο ενός κουνελιού δεν είναι πολύ δύσκολο. Μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα αρσενικό από ένα θηλυκό τουλάχιστον από την ηλικία των 3 εβδομάδων. Ένα μεγαλύτερο αρσενικό είναι ευκολότερο να αναγνωριστεί. Οι όρχεις του είναι ευδιάκριτοι μετά την ηλικία των 3-5 μηνών, ειδικά τις ζεστές μέρες. Οι όρχεις πρέπει να διατηρούνται σε μία συγκεκριμένη θερμοκρασία για να αναπαράγουν σπέρμα κι έτσι τις ζεστές μέρες κατεβαίνουν και τις ψυχρές μαζεύονται για να ρυθμίζεται η θερμοκρασία τους.
Για να διακρίνετε το φύλο του κουνελιού, πρέπει να κρατάτε το κουνέλι ανάσκελα. Άν το κάνετε σωστά, το κουνέλι θα υπνωτιστεί κι έτσι γίνεται ευκολότερο. Καθώς το κουνέλι είναι ανάσκελα, κοιτάξτε ανάμεσα στα δύο πισινά του πόδια. Άν και όχι τόσο ευδιάκριτες, υπάρχουν δύο τρυπούλες.Για να δείτε καλύτερα τα γεννητικά όργανα, ανοίξτε απαλά με τα δάχτυλα σας.


Η τρυπούλα κοντά στην ουρα είναι ο πρωκτός και η άλλη κοντα στην κοιλιακή χώρα είναι τα γεννητικά όργανα.ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΟΥΝΕΛΙ

Τα αρσενικά κουνέλια έχουν όρχεις οι οποίοι γίνονται εμφανής στην ηλικία των 9 - 20 εβδομάδων. Οι όρχεις βρίσκονται δίπλα στα γεννητικά όργανα και έχουν ρόζ όψη. Συνήθως καλύπτονται από την γούνα, γιαυτό ίσως χρειαστεί να ψαχουλέψετε με τα δάχτυλα σας και να ανοίξετε το τρίχωμα για να τα δείτε.


Για να εξετάσετε τα γεννητικά όργανα, τοποθετήστε τα δάκτυλα σας σε κάθε πλευρά και πιέστε απαλά προς τα κάτω. Τις περισσότερες φορές το πέος του κουνελιού βγαίνει προς τα έξω.


Άλλες φορές το πέος δεν εμφανίζεται αλλά αυτό που βλέπετε είναι ένας σωλήνας με ένα μικρό άνοιγμα στην κορυφή.


ΘΗΛΥΚΟ ΚΟΥΝΕΛΙ

Πάλι θα πρέπει να τοποθετήσετε τα δάχτυλα σας σε κάθε πλευρά και απαλά να πιέσετε προς τα κάτω. Τα θηλυκά διακρίνονται με μία σχισμή που ξεκινά από τον πρωκτό.Άλλες φορές η περιοχή είναι σκούρη κόκκινη κι άλλες ρόζ.Αυτό που πολλές φορές μπερδεύει είναι το αιδοίο που προεξέχει και μοιάζει σαν του αρσενικού. Παρακάτω θα δείτε κι άλλες φωτογραφίες από διαφορετικές οπτικές γωνίες για να δείτε καλύτερα. Αυτές είναι φωτογραφίες από θηλυκό κουνέλι. Μη σας μπερδεύει το ύψος του. Πρέπει να εξετάσετε το άνοιγμα. Η σχισμή χαρακτιρίζει τα θηλυκά.