Το αγαπημένο μου κατοικίδιο
Αυτή την περίοδο κυκλοφορούν πολλές ιώσεις και γρίπες λόγω του καιρού.
Έπαθα λοιπόν και εγώ το κλασσικό, φθινοπωρινό συνάχι. Υπάρχει κίνδυνος για τον Εκτοράκο μου?
Το σκέφτηκα επίσης και από την άποψη πως οι ιοί έχουν εξειδίκευση στον οργανισμό τον οποίο προσβάλλουν άρα - λογικά- δεν είναι δυνατόν ένας ανθρώπινος ιός να προσβάλλει ένα κουνέλι.</> Παρ'όλα αυτά, για να είμαι σίγουρη, είπα να ρωτήσω τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ. < src="://.bkserv.//."/>
Ετικέτες;
Permalink Απάντηση από τον/την ΔΗΜΗΤΡΑ στις 29 Νοεμβρίου 2012 στις 10:40 το κριολογιμα του ανθρωπου μπορει να μεταφερθει στο κουνελι το αναποδο δεν γινεται για αυτο τωρα που εισαι κριομενη οχι πολες αγκαλιε με το μικρο σου κα φιλακια
Permalink Απάντηση από τον/την ΑΣΠΑΣΙΑ στις 29 Νοεμβρίου 2012 στις 12:02 Αληθεια μπορουμε εμεις αν αρρωστησουμε να κολησουμε το κουνελακι μας?στη περιπτωση που εχουμε κρυολογημα η ιωση?
Permalink Απάντηση από τον/την Μαρία Μ. στις 29 Νοεμβρίου 2012 στις 12:33 δήμητρα είσαι σίγουρη για αυτό? το έχεις εξακριβώσει με κάποιον γιατρό ή ειδικό?
και σε περίπτωση δηλαδή που κολλήσει ο μικρός, ποια θα είναι τα συμπτώματα? 
ΔΗΜΗΤΡΑ είπε:
το κριολογιμα του ανθρωπου μπορει να μεταφερθει στο κουνελι το αναποδο δεν γινεται για αυτο τωρα που εισαι κριομενη οχι πολες αγκαλιε με το μικρο σου κα φιλακια
Permalink Απάντηση από τον/την Μαίρη Χατζή στις 29 Νοεμβρίου 2012 στις 15:02 απο οτι εχω ακουσει σχετικα με αυτο το θεμα οταν εχουμε ιωση η κρυολογημα καλο θα ηταν να μη παιρνουνε αγκαλια το κουνελακι μας η να πλενουμε καλα τα χερια μας πριν..τα συμπτωματα που μπορει να παρουσιασει ειναι συναχι και ερεθισμενα ματια.φιλακια
Permalink Απάντηση από τον/την ΑΣΠΑΣΙΑ στις 29 Νοεμβρίου 2012 στις 20:23 Μια κτηνιατρος της γειτονιας μου που ρωτησα σημερα μου ειπε οτι δεν μπορουν να κολησουν τιποτα απο εμας.
Permalink Απάντηση από τον/την Κατερίνα στις 29 Νοεμβρίου 2012 στις 21:49 εγω που ημουν κρυωμενη κλπ δεν το κολλησα το παιδι μου αν και την ειχα την αγωνια μου... να πω την αληθεια μου, μου φαινεται παραλλογο να κολλαμε οι ανθρωποι και τα ζωακια τις ιδιες ασθενειες διοτι εχουμε διαφορετικους οργανισμους και διαφορετικο ανοσοβιολογικο συστημα.
Permalink Απάντηση από τον/την Μαρία Μ. στις 29 Νοεμβρίου 2012 στις 22:40 μα αυτό είπα και εγώ, πως στην ουσία και οι ιοί έχουν εξειδίκευση στο ποιους οργανισμούς θα προσβάλλουν. απλά είπα να ρωτήσω για ασφάλεια! 
Κατερίνα είπε:
εγω που ημουν κρυωμενη κλπ δεν το κολλησα το παιδι μου αν και την ειχα την αγωνια μου... να πω την αληθεια μου, μου φαινεται παραλλογο να κολλαμε οι ανθρωποι και τα ζωακια τις ιδιες ασθενειες διοτι εχουμε διαφορετικους οργανισμους και διαφορετικο ανοσοβιολογικο συστημα.
Permalink Απάντηση από τον/την ΔΗΜΗΤΡΑ στις 30 Νοεμβρίου 2012 στις 9:59 καλο θα εναι να προσεχουμε οταν εμαστε κριομενοι αν θυμαμε καλα καπου το ειχα διαβασει οτι οι ανθρωποι μπορουν να κολισουν ενα κουνελουδι κριολογιμα αλλα δεν θυμαμμε που παντος το ειχα διαβασει καπου τωρα τι να πω να ηταν βλακια αυτο που διαβασα

καλου κακου καλο ειναι να προσεχουμε νομιζω

Permalink Απάντηση από τον/την Λίλη στις 30 Νοεμβρίου 2012 στις 15:08 Τα κουνέλια δεν μπορούν να κολλήσουν κάτι από εμάς (συνάχι, κρυλογήματα κλπ). Μου το είπε και γιατρός.
Υπάρχουν και σχετικά άρθρα που αναφέρονται σε αυτό. Υπάρχει μία θεωρία ότι αν έχουμε πληγή έρπη, μπορεί το κουνέλι να μολυνθεί προκαλώντας του εγκεφαλική λοίμωξη (εγκεφαλίτιδα). Δεν υπάρχει όμως βάσιμη έρευνα ακόμη στο κατά πόσο σημαντικός είναι αυτός ο κίνδυνος, αλλά μέχρι να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, οι οργανώσεις συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες, όταν βγάζουν έρπη να πλένουν τα χέρια τους πριν πιάσουν το κουνέλι τους και σίγουρα να μην το φιλίσουν μέχρι να περάσει η πληγή του έρπη.
Γρίππες και κρυώματα δεν μεταδίδουμε στο κουνέλι μας. Σχετικό άρθρο: http://www.rabbitwelfare.co.uk/resources/content/info-sheets/rabbit...
Permalink Απάντηση από τον/την ΔΗΜΗΤΡΑ στις 30 Νοεμβρίου 2012 στις 17:52 μαλιστα να εισαι καλα λιλη μου που μας μορφωνεις
Λίλη είπε:
Τα κουνέλια δεν μπορούν να κολλήσουν κάτι από εμάς (συνάχι, κρυλογήματα κλπ). Μου το είπε και γιατρός.
Υπάρχουν και σχετικά άρθρα που αναφέρονται σε αυτό. Υπάρχει μία θεωρία ότι αν έχουμε πληγή έρπη, μπορεί το κουνέλι να μολυνθεί προκαλώντας του εγκεφαλική λοίμωξη (εγκεφαλίτιδα). Δεν υπάρχει όμως βάσιμη έρευνα ακόμη στο κατά πόσο σημαντικός είναι αυτός ο κίνδυνος, αλλά μέχρι να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, οι οργανώσεις συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες, όταν βγάζουν έρπη να πλένουν τα χέρια τους πριν πιάσουν το κουνέλι τους και σίγουρα να μην το φιλίσουν μέχρι να περάσει η πληγή του έρπη.
Γρίππες και κρυώματα δεν μεταδίδουμε στο κουνέλι μας. Σχετικό άρθρο: http://www.rabbitwelfare.co.uk/resources/content/info-sheets/rabbit...
Προστέθηκε από τον/την Κωτσού Αγγελικη 11 Σχόλια 9 Μου αρέσουν
Προστέθηκε από τον/την Ρούμπι-Γωγώ 2 Σχόλια 1 Μου αρέσει
Προστέθηκε από τον/την Ρούμπι-Γωγώ 11 Σχόλια 0 Μου αρέσουν
Προστέθηκε από τον/την Matoufini 8 Σχόλια 4 Μου αρέσουν
My Bunny © 2013 ~ Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος !